- Menu -

Dania mięsne

Żebro karczmarza

Żeberko pieczone w miodzie podane z dodatkami i surówką

Karczmiany wisielec

Szaszłyk wieprzowy z boczkiem, cebulką i papryką podany z dodatkami i surówką

Nie bawarska ale Nasza

Golonka peklowana w kołobrzeskiej solance, z pieca na zasmażanej kapuście z zapiekanymi ziemniakami i chrzanem.

Polędwiczki wieprzowe

Polędwiczki wieprzowe z rusztu z sosem śliwkowym podane z dodatkami i surówką

Król niedzielnych obiadów z kostką

kotlet schabowy z bobolickiej hodowli ekologicznej z kością smażony na smalcu, panierowany podany na kapuście zasmażanej z dodatkami.

Musztardowo-miodowe co nieco

Polędwiczki w sosie miodowo - musztardowym z dodatkami oraz surówką.

Mistrzowski Gulasz wołowy Szefa Kuchni

tradycyjnie gotowany i odpowiednio podany z pikantnymi plackami ziemniaczanymi i ogórkami kiszonymi na naszej solance

Dania z drobiu

Prawa Pierś z kurczaka

faszerowana szparagami i pomidorami suszonymi z kremowym sosem śmietanowo serowym podawana z dodatkami oraz surówką.

Lewa Pierś z kurczaka faszerowana kurkami

podawana z kremowym sosem śmietanowo serowym, dodatkami oraz surówką.

Dania z ryb

Filet z dorsza saute

podany z dodatkami i surówką

Dorsz Nettelbecka

Filet z dorsza w cieście piwnym z dodatkami i surówką.

Halibut pieczony w warzonej soli kołobrzeskiej

podany z dodatkami i surówką.

Jadło dla wielu

Deska biesiadna dla dwóch

Filet grillowany z kurczaka, karkówka grillowana, żeberko pieczone, schab z zapiekanymi ziemniakami, grillowanymi sezonowymi warzywami i ziołami, musztardą, chrzanem i sosem czosnkowym

Uczta gospodarza dla czterech głodnych

karkówka pieczona, schab, polędwiczka wieprzowa, filet grillowany, żeberko pieczone, golonka z grillowanymi warzywami sezonowymi, musztardą, chrzanem i sosem czosnkowym. Zapiekane pierogi oraz ziemniaki, a dla dobrego trawienia kieliszek bimbru.

Uczta rybna dla dwóch

Halibut, dorsz, czarniak, łosoś, krewetki, kalmary, ryż

Pierogi domowe

Pierogi z dorszem

6szt. w sosie chrzanowo-szpinakowym

Domowe Pierogi ukraińskie z maślanką

Pierogi z łososiem

w sosie serowo koperkowym

Sałatki

Sałatka ogrodowa z kurczakiem

Sałatka z grillowanym kurczakiem, pomidorem, ogórkiem, papryką i grzankami z sosem ogrodowym

Sałatka grecka

Mix świeżych sałat z serem feta i oliwkami

Polewki

Żurek

na wędzonce z kiełbasą w kociołku

Flaczki wołowe

podane w kociołku

Zupa

Widzimisię Szefa Kuchni

Zupa pomidorowa

z makaronem

Przegryzki zimne

Śledź po kołobrzesku

z chlebem i masłem

Tatar z łososia

z pieczarką, papryką i ogórkiem kołobrzeskim

Dla najmłodszych

Kotlecik drobiowy

z dodatkami i surówką

Makaron

w sosie śmietankowym z kurczaczkiem i brokułami

Spaghetti bolognese

Desery

Skubaniec jabłkowy

szarlotka z bitą śmietaną i lodami

„Róg obfitości”

Lody różno-smakowe z bitą śmietaną owocami i polewą

Kawa mrożona

z lodami waniliowymi i bitą śmietaną